DNEVNIK SREČNE ŽENSKE – 14.5. 2024

»Mame, upam, da boste danes lepo oblekle svoje otroke«. Je bila prva misel, ki mi je švignila v glavo, ko sem odprla oči. Veliko učencev šole, ki jo obiskuje Benjamin, gre danes namreč v Celje v gledališče. In točno sem vedela, kakšne borbe me čakajo zjutraj.

Še preden zbudim otroka in še preden vstanem iz postelje, podplate namažem z Vetiver. Eterično olje vetiverja namreč spodbuja mirnejše občutke, preprosto me pomiri. In točno to potrebujem ta trenutek. Ne, nisem še pripravljena na akcijo. Po krtačenju jezika in moji obsedenosti s kolagenom MetaPwr Advantage, odprem balkonska vrata in večkrat globoko vdihnem svež, čist jutranji zrak in se za pol minutke prepustim meditativni glasbi dežja, ki tako enakomerno pada po žaluzijah. Za hip pomislim še, kako fino, spet bodo čiste.

Pripravljena sem, da z nasmeškom na obrazu in veselim tonom glasu prebudim otroka. Ne počutim se tako veselo, ampak če se le da, se potrudim, da je začetek dneva prešeren, lep, da nosi pozitivno energijo. Vsakič znova mi je toplo pri srcu, ko vidim najmlajšega, kako s spalnimi očali sladko spi. Čisto ponosna sem, da sem to navado prevalila nanj. In pomirjena sem, ker vem da je ob spremljavi eteričnega olja Adaptiv iz difuzorja res sladko spal. No, zdaj je čas za nov dan.

Kot sem predvidevala, pa jutro ni bilo več tako prijazno. Moj maxi sine je bil namreč prepričan, da se mu godi najhujša krivica na svetu, da si mora obleči kavbojke in lep pulover, ne pa razvlečene trenerke. Bolj kot to, vem kaj ga bode. To, da bodo njegovi pajdaši vsakdanje, v trenerki in supergah, on pa bo izstopal. In on ne izstopa rad, vsaj ne v tej smeri. Glasno mi je nasprotoval, jaz pa še bolj glasno in s konkretnimi argumenti vračala nazaj. Ko je po nekaj minutah ugotovil, da sem neomajna in da nima smisla, je stopil iz sobe, res lep, urejen, tako kot včasih, ko se je tako oblačil praktično vsak dan.

Zame malenkost, zanj danes verjetno cel kaos. In ja, seveda me je obiskal cel vrtiljak občutkov in prepričanj. Ampak kot imamo v tem obdobju več debat na temo, kaj je normalno, kaj ni, kaj in če sploh kaj smemo komentirati, se s čim ne strinjati, obsojati, imeti svoja prepričanja. Skratka, vrtiljak me je takoj odpeljal do difuzorja. Namešam nekaj kapljic Frankincense in Serenity in se odločim spustiti jutro, in pregnati tesnobo v srcu. Otroka pojesta zajtrk, jaz spijem korenčkov sok in ju odpeljem v šolo.

Na pultu imam vse pripravljeno, da zamesim kruh, vroča voda se zliva po moji instant kavi. Ko dodobra zadiši in ko me roke od kuhalnice že pošteno bolijo, odidem v sosednjo sobo v pisarno in že ob pol osmih začnem z delom.

Kaj nekaj kljukic me danes čaka, na 2 uri imam obveznosti, predvsem pa je polna glava, telo pa na vse to ni najbolj pripravljeno. To je tudi razlog, da se odločim, da danes preskočim jutranjo telovadbo.

Pripravim popravke za spletko, mojo prerojeno. Res, da smo jo dali LIVE, a manjka še kar nekaj vsebine in drobnih popravkov. Veliko takih, za katere vem samo jaz. In nekaj večjih. Sledi galerija fotografij. Že včeraj sem jih dobila v vpogled od Melanie&Gašper Photography, a sem jih zgolj prenesla. Klikam in klikam in si priznam, da si nisem ravno všeč. A imam lep spomin in vseeno sem krasno vnovčila darilo za rojstni dan. Portretno fotografiranje. No, le izberem 3 in jih pošljem v objavo za mojo prerojeno.

Vmes me čaka kup organizacije, priprave na konvencijo, priprave na naš poletni dogodek 1.6. 2024. Če še nimaš vstopnice in si za 4 ure bistrih vsebin in opojnosti doTerra eteričnih olj, potem ne odlašaj in hop po vstopnico zdaj. V zameno zanjo dobiš 15 ml flaško Terrashield. Le to pa vsi potrebujemo. Klopi, komarji so namreč vse okoli nas.

Ura je deset in čaka me sestanek z Jasno in Undercover marketing. Že nekaj časa čutim, da bi rada malo preoblikovala svoj nastop v javnosti in iščem različne poti, nekaj, kar bo še vedno odražalo mene, kjer se bom počutila kot jaz in nekaj, kar bo seveda blizu tudi vam. Lahko rečem, da sva govorili, kot da se od nekdaj poznava. In res sem vesela in hvaležna, kakšno vrednost je prepoznala v moji prerojeni spletki Majina sfera.

Pripravlja se tudi nov izdelek za butično trgovinico Majina sfera. No, saj še sploh ne vem ali ga bom dala v prodajo, zagotovo pa bo nastal in upam, da, osrečil nekaj mojih punc.

Ko sem pred časom rezervirala termin za masažo, ker sem vmes že 2 odpovedala, se mi niti sanjalo ni, da bo termin padel na tako »taman« dan. Moje mišice in vrat, moja napetost v telesu kar kliče po sprostitvi. Zunaj dežuje, čas kosila/malice je in jaz sem ga vnovčila najbolje zase. Geranija, Aromatouch, Deep blue, naravnost obožujem ta tretma pri njih.

Kosila nisem izpustila, nisem pa zanj potrošila več kot 10 min. Jajčka in nekaj zelenjave in sem srečna. Še vedno pred večino obrokov popijem MetaPRW assist kapsule, probiotike in encime. Tokrat delam tudi 10 dnevno kuro z GX assit, ki mu bodo sledili naši res vrhunski mikrokapsulirani probiotiki Pb assit.

Kanem kapljico v dlan, spet izberem Motivate in globoko vdihujem. Naredim nekaj počepov in že se priklopim na nov klic. Imam posvet, in še 2 me čakata zatem.

Vmes 2x premesim kruh, dam prati belo perilo, za katerega vedno izberem On guard detergent, opravim mini sestanek v živo in vsem svojim članom pošljem vabilo na poletni doTerra dogodek.

Čas je, da spakiram opremo in v šoli poberem minija. Kot klasika pri nas, se preobleče v avtu in že akcija dalje. Odločim se, da doma ne sedem spet za računalnik – čeprav imam kup neopravljenega dela, pač pa primem za vodni sesalec in dodobra presesam sedežno, tepih in vzmetnice. V svojo Hylo seveda dodam eterična olja. Danes spet Purify in v drugi rundi On guard.

Sveže pečeni kruh me kar kliče po okušanju. In dobro mi je pri srcu, ko ga zvečer ostane le še za vzorec oz. jutrišnji zajtrk.

Počutim se boljše kot zjutraj. Lažja sem nekaterih bremen, prepričanj in omejitev. Vsak dan kaj spustim. Četudi nekomu še tako malenkostnega, nevidnega, vsak dan zmorem več. Moč vonja me pri tem neizmerno podpira in pomaga. In gorim v želji, da bi to pokazala in dokazala vsem na tem širnem ozemlju.

In komaj čakam, da se zdaj, namesto kam drugam, odpravim pod odejo in odprem prvo stran nove knjige, ki mi jo je priporočila Metka. Dnevnik angela varuha.

Dan bom kot v navadi zaključila z globokim vdihom enega izmed eteričnih olj, ki me čakajo na nočni omarici. In hvaležnostjo, da sem lahko zoper spisala dnevnik sr(e)čne ženske. In hvaležnostjo, da bom lahko jutri zarezala v nov dan. Veselim se ga.


Sr(e)čno, Maja

Deli objavo s prijatelji:

Podobne objave