DIFUZOR MIX ČAROVNIJE

DIFUZOR ČAROVNIJE!
Ki tvoj dom spremenijo v pravo pravljico.

Se strinjaš, a ne? Da ni lepšega občutka, kot stopiti v dom, ki diši po svežini, po naravnem, ki te kar vabi v prostor in ustvarja lepo, sproščeno, prijetno vzdušje. To zmorejo doTerra difuzorji, če jim privoščite najčistejša doTerra olja na svetu.

To in še veliko več čarovnije. 

Izbiramo lahko med mnogimi dizajni in funkcijami, takšnimi z barvno terapijo, brez lučk, na elektriko ali brezžične, pa difuzor s kombinacijo vlažilca.

Reciklirani materiali, kvalitetna plastika brez BPA, predvsem pa tako lepo ponesejo naša olja v prostor.

Izbiraš lahko med:

Kako deluje difuzor?

Eterična olja razbije oz. spremeni v drobne mikroskopske delce in jih v obliki meglice postopoma razpršuje v prostor.

Bodi kreativen, ustvarjaj difuzor mix čarovnije. 

Opazuj, kako različni vonji in kombinacije vplivajo nate. Čas razprševanja prilagodi svojim željam in potrebam. Nič ni narobe, če difuzor deluje več ur ali celo noč.

Ne skrbi, ali to počneš pravilno. 

Če ti je kombinacija všeč, potem je prava. Vprašaj se, kaj v danem trenutku želiš. Bolj umirjeno ozračje, bolj čist zrak, koncentracijo? Potrebuješ podporo za dihala, imunski sistem? Slajši spanec ali čustveno podporo v različnih situacijah? Morda želiš zgolj pregnati neprijetne vonjave, osvežiti zrak in naravno odišaviti svoj dom.

Zate sem pripravila nekaj usmeritev. Ki pa so samo to. Usmeritve.

Čarobna paličica pa je v tvojih rokah.

Namig: Če želiš preizkusiti mešanico, preden jo daš v difuzor, odstrani pokrovčke iz olj in z njimi nekajkrat zaokroži pod nosom. Če ti je kombinacija všeč, je to to.

Koliko kapljic gre
v difuzor?

Število kapljic je odvisno od velikosti prostora, prezračevanja v prostoru, vrste eteričnega olja, časa razprševanja, kakor seveda tudi od zmogljivosti samega difuzorja. Kako intenzivno aromo si želiš?

Začni z manj in po potrebi dodaj. Primer: 1 kapljica limonske trave bo zaobjela celo stanovanje, medtem ko bo sivke ali divje pomaranče treba dodati več. Enostavno »Poslušaj svoj nos«.

Nimam (še) difuzorja, kaj pa zdaj?

  • Odpri flaško eteričnega olja in vdihuj direktno iz flaške ali iz zamaška.
  • Kani kapljico v dlan, zapri oči in globoko vdihuj (#kapljicovdlanvsakdan)
  • Kani nekaj kapljic na svoj šal, aromazapestnico, na vzglavnik.

Razprševanje eteričnih olj je varno za celo družino, v kolikor so ta eterična olja zares čista, testirana in 100% varna. Za nosečnice, dojenčke in majhne otroke uporabljamo nežna eterična olja, količino in čas razprševanja pa seveda prilagodimo.

Če v danem trenutku eterično olje na nas deluje dražeče, prenehajmo z aromatično uporabo. Prezračimo prostor in izberimo drugo (kombinacijo) eterično olje.

Hišni ljubljenčki

Ne boj se uporabe eteričnih olj pri svojem hišnem ljubljenčku.

Uporabi 3-4 kapljice eteričnega olja v difuzorju na vodni osnovi. Difuzor postavi tako, da ga hišni ljubljenček ne more prevrniti. Med razprševanjem pusti odprta vrata, da lahko hišni ljubljenček poljubno prihaja in odhaja.

Izkušnje pasjih in mačjih lastnikov sicer kažejo, da eterična olja izjemno dobro vplivajo na njih, tudi takšna, ki se jih morda kje odsvetuje, na primer čajevec. Kljub temu pa je dobro vedeti, kdaj je treba biti še posebej pazljiv.