Dnevnik sr(e)čne ženske – xy izdaja

Dnevnik srečne ženske

Jutro. Slabost. Takšna nevsakdanja, takšna z grenkim priokusom.  Pa ne zaradi nogometa, ker sem včeraj na daljavo občutila vso pozitivo, energijo in eno veliko bitje srca in nisem zaspala preveč žalostna, pač pa zaradi vprašanja, ki mi ga te dni pogosto postavljajo ljudje okoli mene: »A gužvo imaš?« »Delaš skos a ne?« »Kaj imaš tokrat?« »«Imaš gužvo na terenu ali online? Slabost me je obšla, ker so  ta vprašanja pravzaprav res moji odgovori vsem okoli mene. Ker imam vedno nekaj. Ker je moj odgovor vedno: »Ej, v taki gužvi sem.« »Ej, spet bom samo sebe srečala.« »Ej, pester vikend je bil. Noro imam dela.« »V zaostanku sem« »Ker, ker, ker… Ker se že reees dolgo nisem ustavila. Pravzaprav točno vem, kdaj sem se nazadnje. 7. januarja.

In danes sem se dejansko ob tem slabo počutila. Še sama ne vem zakaj. Ker reeesnično rada delam to kar delam. Resnično uživam, četudi mi je seveda tudi kdaj težko. Težko, ker z veliko truda sledim hitremu napredku, spremembam, razvoju sveta okoli mene. Danes moram sama obvladati  del računovodstva, skrbeti za zalogo butične trgovinice, slediti pametni inteligenci, nenehnim napredkom oglaševanja in promoviranja na socialnih omrežjih, potem so tu vsa neskončna izobraževanja, pa delavnice online in v živo, osebni pristop, delo z ljudmi, svetovanja, biznis treningi, vodenje ekipe, priprave vsebin, snemanja videov, ki jih je danes treba opremiti s podnapisi – no, tale je nastal danes, (ampak pazi, to je dejansko vabilo na nagradno igro, nagrada pa je direkt zate), spreminjanje takšnih in drugačnih formul, pogosto sem servis za stranke, ker pač vedno vse uredim, ker želim urediti, ker to potrjuje to kar sem, vestna, odgovorna, predana, zvesta. Ah, in zakaj potem ta slab občutek, ta slabost, ki preleti moje telo? Za dobro jutro. Za nagrado? Ali kot resno opozorilo?

Morda tudi zato, ker ne želim, da kdo misli, da se non stop pritožujem. Ker se ne. Ampak resnično imam veliko dela. In to ne dojemam kot pritoževanje, ampak sem malo sita teh vprašanj oziroma predvsem mojih predvidljivih odgovorov. In če dan ali dva namenim v preveč prostega časa, druženja, bazenjenja, zabav in še in še… me vse počaka in sem spet v gužvi. Kot rada rečem po štajersko. Tudi zato na bazenu prevečkrat zrem v telefon. Ne, ne surfam. Vsaj večinoma ne. In tudi opravičujem se ne. Samo povem ???? Ker nisem ravno vzor, a ne? ???? Ja, saj vem. Sem pa zato kje drugje boljše. Pa smo poglihali ????

V rokah že držim flaško Motivate. Ker res pomaga. Prežene ta grenki priokus. In me zbrca v miganje. Mimogrede. Če še nisi prečekiral/a moje prenovljene spletke – vabim, vabim, vabim.

Danes sem si med osebnim trenerstvom v fitnesu rekla, da se bom na dopustu izklopila od interneta za 1 teden. 1 teden, tako dolgo? Kakšna odvisnica –  takoj pomislim. Trenutek zatem pa me obišče (ne)prijazen glas: »Pa si to lahko privoščiš? Bodo preživeli brez tebe? Koliko se ti bo to poznalo na prometu? Koliko tvojih članov, ki jim obljubljaš srčno mentorstvo, vodenje in svetovanje bo ostalo brez takojšnje pomoči? Si boš lahko vnaprej pripravila toliko vsebin, da bodo zadeve dokaj gladko tekle, četudi te ne bo v hipu tam? Bodo znali naročiti, kar potrebujejo? Bodo videli vse akcije?  In smo spet pri gužvi. Kar pomeni, da bom poleg tempa, ki je že tako neverjeten, dala še v višjo prestavo. Kakopak, sem tega navajena. To pač je realnost. Lahko zavijam v vato ali celofan, če želiš, ampak to je realnost. Seveda imam ekipo, ampak ogromno imam pa sama pod kontrolo.

Leta, leta, leta nazaj me je brat bistro opomnil, da je v poslu vsak nadomestljiv. In to mi je pomagalo pri res veliko odločitvah. A če si direktor in lastnik podjetja, si najbrž ne želiš biti nadomestljiv. Vsaj ne v celoti. Ker ja, kar se tega tiče, bi se pa rada še dolgo »pritoževala«, da sem v gužvi ????

Veš kaj. Vseeno dobro skrbim zase, za svoj dušni mir. Migam, se podpiram z močjo vonja, s kapljicovdlanvsakdan, zares vrhunskim kolagenom in drugimi doTerra naravnimi in uravnoteženimi dopolnili, spanjem, pozitivnimi mislimi, poiščem pomoč, ko jo potrebujem, pogovor, ki me reši omejujočih prepričanj ali zgolj zavijem na vrč(ek) hladnega piva, ki ga tako obožujem.

Iskreno sem že nekaj dni nazaj imela v glavi zapis srečne ženske. Začel bi se tako: Počitnice, počitnice.  In moja slaba vest, ker se jih ne veselim tako zelo kot večina staršev. Moja pisarna je namreč doma. Kar pomeni, da tudi otroka. Ja, vedno večja sta, vedno bolj samostojna. Pa vendar, vsaj kosilo je treba dati na mizo. In ne, moje ni toliko skrbno načrtovano in zdravo kot je večina obrokov Anite, ki ima mimo grede second hand online Srajčko na pike in o teh stvareh tudi sama na glas razmišlja. Sledite ji, morda se potem srečamo v kakšni moji bivši obleki. ????

Počitnice in otroka. V resnici zanju vsaj v teh dneh res dosti skrbi svakinja in moja dva in se nimam kaj pritoževati. Prav nasprotno. Noro hvaležna sem.

Skratka. Ne vem ali imam danes zate kakšno pomembno sporočilo. Ali samo izražam svoje misli, da oživijo in ne ostanejo samo v moji glavi in srcu. Malo se ti razgaljam. In spuščam stvari.

Moje pretirano razmišljanje prekine en vrtiljak čustev o prijateljstvu in izgubi le teh, že naslednji hip pa si zavrtim nov komad od Vunjaka in ga pošljem Eriki, ki ga ima pač rada. Pokličem sinkota, ki uživa počitnice pri mojih in drugega, ki je na dolgi poti iz Frankfurta. Vmes skuham kavo za moža, ki danes dela od doma in štepa že 10uro službe. Česar seveda nihče ne vidi, razen mene ????Še enkrat mu napolnim difuzor, tokrat z romžarinom in limono.

Skratka, ne pritožujem se. Samo odgovori o gužvi mi niso všeč. Morda je to tisto, kar sem želela danes sporočiti. Bi bilo fino slišati, kako je s to gužvo pri tebi ???? In to je pač moj lajf. Moje eterično življenje. Polno. Ti pa mi ga boš polepšal/a danes tudi s tem, da bi boš začel/a slediti na Facebook strani Majina sfera. Da bom poleti lahko en teden na off. Dejansko moraš klikniti gumb SLEDI ????

Da se res ne pritožujem, pa ti dokazujem tudi s to fotografijo. Kaj si lahko človek, poleg zdravja in iskrene družine, sploh še želi. Kot dobre, zveste in iskrene prijatelje!

Tvoja, vaša, naša:  Sr(e)čna Maja

Deli objavo s prijatelji:

Podobne objave