Moč vonja

Moč vonja lahko v trenutku spremeni tvoj dan.
Energijo, utrip življenja, motivacijo, dojemanje, prepoznavanje čustev, uvid v globino duše.
Čisto zares.

Poglejva kako…

Obstaja neposredna povezava med našim vonjem – imenovanim tudi vohalni sistem – in možganskim centrom, poznanim kot limbični sistem.

Čut, ki čuti

Naš voh igra pomembno vlogo pri tem, kako doživljamo svet, sposobni smo zaznavati na tisoče vrst vonjev v neskončno majhnih količinah.

Tudi raziskovalci so v zadnjih letih ugotovili, da je MOČ VONJA v vsej svoji veličini dejansko večja, kot je bilo prej poznano.

Naše telo vsebuje več kot 1000 receptorjev, povezanih z vonjem, kar je več kot jih ima za kateri koli drug čut in je neposredno povezan z našimi občutki in čutenjem.

Mamin štrudelj

Pomislimo, kako lahko sprehod skozi nasad pomarančevcev takoj vzbudi močne spomine iz našega otroštva?

Ali kako nas lahko rahla aroma cimeta spomni na mamin nedeljski štrudelj s cimetom in jabolki, četudi je tega že 30 let nazaj.

Ali kako nas vonj magnolije spomni na bujne cvetoče cvetove magnolije na domačem dvorišču.

To je osnovna človeška biologija. Gre za izjemno močno povezavo, ki je posledica neverjetnega vohalnega živca in nevronske strukture v možganih, ki vse to pošilja direktno v našo amigdalo.

Poleg vpliva na limbični sistem je MOČ VONJA tesno povezana s hipotalamusom, predelom možganov, ki je neposredno povezan s hipofizo (glavno žlezo), ki se nahaja v možganih in izloča hormone, ki so neposredno povezani s signali lakote, žeje, spanjem, uravnavanjem krvnega tlaka, uravnavanem hormonov, delovanju ščitnice, proizvodnje spolnih hormonov, spomina. Torej pošilja informacije v ostale dele telesa.

Zato je še kako zelo pomembno kakšno VRSTO IN MOČ VONJA spustimo v svoje telo, saj spodbudi specifične in razločne odzive, ki so ob VONJU, KI NAM NI NARAVEN, seveda veliki motilci našega bita.

Obljuba sebi
Vsak dan kanem kapljico v dlan.
Zaprem oči in globoko vdihujem.
Srcu pošljem misel hvaležnosti, ker bije.
Prepoznam še en občutek, ki me kliče k hvaležnosti in ga zapišem globoko v srce.
Se nasmehnem in si zaželim čudovit dan.

Ko odvijem pokrovček stekleničke

ČISTA IN TESTIRANA ETERIČNA OLJA se hitro in enostavno vežejo na receptorje za voh v nosu, ki se nahajajo na zgornjem delu nosne votlineIn ker ima vsako eterično olje svojo kemično sestavo, ima vsako edinstveno in močno aromo.

Vpliv na telo in možgane

Moč vonja izjemno vpliva na delovno storilnost, razpoloženje, motivacijo, koncentracijo, na odnose, na splošno počutje in zdravje.
Eterična olja lahko uporabljamo na več načinov, a vsakodnevna izpostavljenost njihovim aromam nudi edinstveno in pomembno podporo.

V študiji je bilo uporabljenih sedem eteričnih olj (vrtnica, pomaranča, evkaliptus, limona, poprova meta, rožmarin in sivka). Vsak večer (2 uri med spanjem) je bil uporabljen en sam vonj.

Celotna raziskava