DigestZen TerraZyme® (encimi)

V škatlici TerraZyme se nahaja kompleks encimov. Kaj pa so encimi? Encimi so beljakovine, ki delujejo kot posebni katalizatorji v skoraj vseh celičnih funkcijah in kemijskih reakcijah v telesu. Encimi imajo zelo pomembno vlogo pri rasti, sam-ozdravljenju in razmnoževanju. Prav tako igrajo posebno vlogo pri dihanju, razmišljanju, regulaciji hormonov, razstrupljanju, imunskemu sistemu. Pomembni so pri prebavi hranilnih snovi in pri tem, da pretvorijo hranila v energijo v celicah. V resnici pa so podpora in gonilo še na tisoče drugih biokemičnih funkcij v telesu.

Poznamo dve vrsti encimov. Endogene, ki jih proizvaja telo samo. To so presnovni encimi (aktivni v krvi, tkivih in možganih) in prebavni (ki se izločajo v jetrih in trebušni slinavki in pomagajo telesu tvoriti hrano v hranila. In Eksogene, ki pa jih telo vnašamo sami s prehrano in nam pomagajo pri razgradnji hranilnih snovi med prebavo. Vendar pa se nahajajo samo v surovih, nepredelanih živilih. Torej odpade vse kuhano, predelano, konzervirano, homogenizirano, pasterizirano, zamrznjeno, sevano. Saj v tem primeru prehranski encimi postanejo neaktivni in neuporabni za telo.

Nenehna potreba v telesu za proizvodnjo prebavnih encimov lahko torej povzroči zmanjšanje ravni presnovnih encimov, ki so ključnega pomena za optimalno zdravje in delovanje celic. Primer pomembnega presnovnega encima je superoksid dismutaza (SOD), ki ščiti celice pred molekulami prostih radikalov. Metabolični encimi so potrebni tudi za proizvodnjo energije, rast in regeneracijo tkiv ter za ravnanje s toksičnimi odpadki. Ko jemo s prehranskimi encimi bogata živila, lahko naša telesa uporabijo manj virov za proizvodnjo prebavnih encimov in imajo večjo zmogljivost za ustvarjanje optimalnih ravni presnovnih encimov.

Nevšečnosti s kožo, prebavna nelagodja in napihnjenost, pomanjkanje energije, alergije, intolerance. Vse to je začetek konca s prebavnimi encimi Terrayzme.

Terrazyme encimi so varni in učinkoviti. Lahko jih jemlješ med vsakim obrokom, vsak dan, vse dni v letu. Z encimi se ne moremo predozirati, saj jih telo shrani in porabi, ko jih primanjkuje. Vključujejo različne encime, ki pomagajo pri prebavi beljakovin, maščob, zapletenih ogljikovih hidratov, sladkorjev in vlaknin.

Kategorija:

Ne spreglej...