Maja Vodeb Bečić - Majina sfera- eterična olja doterra - eterična kuhinja - muffini

LEANEN eterični muffini na moj način

Včasih se mi pogled ustavi na kakšnem receptu in vem, da ga moram prirediti po svoje, mu udahniti pečat aromatične začimbe v obliki eteričnega olja. Kar kliče me poigravanje in preizkušanje okusov. Tokrat sem zasledila recept od Leanen, mehki sirovi muffini. Pospremila sem ga z nekaj svojimi odtenki in tako so nastali Leanen eterični muffini na moj način, ki pa so še zmeraj mehki in sirovi 🙂

Za eterično maso potrebuješ:

300 g bele moke

1 zavitek pecilnega praška

1 žličko soli

1 veliko jajce

200 ml mleka

200 g kisle smetane

80 ml olja

2 žlički česna v prahu

1 žličko čebule v prahu

3 žličke sesekljanega peteršilja

200 g sira cheddar

3 – 5 kapljic eterične kulinarične mešanice Italian ali 3 -5 k eteričnih olj timijana, rožmarina, bazilike, marjorama in origana

2 žlici masla za premaz.

Postopek:

Zmešaj suhe sestavine (moko, pecilni in sol). Z metlico zmešaj mokre sestavine (jajce, mleko, kislo smetano, olje, začimbe). Mešaj da razbiješ vse grudice. Potem dodaj eterična olja in še enkrat dobro premešaj. K mokrim sestavinam z lopatko primešaj suhe sestavine, dodaj nariban sir in na hitro zmešaj v enotno zmes. Napolni muffin modelčke in pripravljeno zmes peči približno 25 min, na 180 stopinj. Del cheddarja lahko zamenjaš tudi s parmezanom, čebulo v prahu z nasekljano in prepraženo čebulo, namesto peteršilja lahko dodaš tudi na drobno narezano in prepraženo šunko, slanino… Poigravaj se s kombinacijami. Vse verzije vedno uspejo.

Ko so muffini pečeni jih premaži s stopljenim maslom. In uživaj v drobnih trenutkih!