majina sfera - eterična olja

Tortilije moje familije

Potrebuješ:

250 g moke

½ žličke soli

30 g masti

žliško pecilnega praška

130 g vode (vroče) +

3 kapljice EO ROŽMARIN + 1 KAPLJICA EO ORIGANA

Vse sestavine zmešaj, najprej s kuhalnico, potem pa jih z roko dobro pregneti. Pozor. Eterična olja vmešaj v vodo, da se bodo lepo razporedila po celi masi. Iz kepe oblikuj kroglice, pokrij jih z vlažno krpo in naj počivajo 15 minut. Potem vsako kroglico razvaljaj z valjarjem in jo speci v ponvi, brez maščobe, na obeh straneh.

Recept je objavil Damjan Veber iz Bistro Polenta. Sama sem ga seveda oplemenitila po svoje. In lahko vam obljubim, da tako okusnih tortilij še niste jedli. Odličen prigrizek, ki mu dodate sveže namaze, zelenjavo. Super obrok za na pot ali kot malica v službo ali z različnimi nadevi zapečeno v pečici, s skledo solate, odlično kosilo. Za to količino sestavin dobite približno 5-6 manjših tortilij, v kolikor želite, vse sestavine seveda podvojite.

Tukaj si lahko pogledaš, kako sem jih ustvarjala v živo.

Zakaj uporabljati eterična olja v kuhinji? Poleg vseh drugih načinov uporabe eteričnih olj, je prav kuhanje eden najboljših načinov, kako spoznati in doživeti koristi, ki jih eterična olja lahko ponudijo. Pri tem pa velja opozoriti, da lahko samo strogi postopki testiranja zagotavljajo, da eterično olje ne vsebuje škodljivih dodatkov, zato seveda veliko in večina eteričnih olj drugih znamk ni primerna za tak način uporabe.