Še ena enostavna pogruntavščina, ki umaže samo eno posodo in ki jo lahko zaupate v delo svojim otrokom. Bombice mandarine, ki napolnijo naše brbončice s pravo eksplozijo.
V mešalniku/sekljalniku zmešaj:
skodelico oreščkov (mandeljni, orehi, mešani), ki jih poprej namočite v vodi skozi noč
3-5 razkoščičenih dateljnov (ki smo jih tudi namočili v vodi)
1.5 žličke nesladkanega kakava
vanilin ekstrakt
1 žlica kakavovih zrn
ščep piranske soli
5 KAPLJIC ETERIČNEGA OLJA TANGERINE – MANDARINE
Ko se vse sestavine lepo povežejo, z rokami oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v kokosu, grenkemu kakavu ali posipih po okusu.
Bombica mandarine, ki te nikoli ne mine 🙂
Zakaj uporabljati eterična olja v kuhinji? Poleg vseh drugih načinov uporabe eteričnih olj, je prav kuhanje eden najboljših načinov, kako spoznati in doživeti koristi, ki jih eterična olja lahko ponudijo. Pri tem pa velja opozoriti, da lahko samo strogi postopki testiranja zagotavljajo, da eterično olje ne vsebuje škodljivih dodatkov, zato seveda veliko in večina eteričnih olj drugih znamk ni primerna za tak način uporabe.
Več o mandarini in mojih načinih uporabe si preberi tukaj.