Aromatično suho krtačenje

Kaj se zgodi, če suhemu krtačenju dodamo eterična olja? Dobimo aromatično suho krtačenje. V resnici pa dobimo toliko več, vplivamo na naše telo kot na celoto. Lahko bi rekli, da dobimo vpliv krtačenja na kubik. Krtačenje3.

  • Prvi vpliv je zagotovo VPLIV NA KOŽO (neguje, obnavlja…)
  • Drugi močno opažen vpliv je MOČ DOTIKA – S tem ko eterična olja dajmo na ščetine krtače/na kožo, preidejo v naš krvni obtok in nas celostno zaobjamejo.
  • In tretji vpliv je MOČ VONJA. Vonj je naš najpomembnejši čut in z vdihovanjem aroma eteričnega olja potuje preko vohalnega živca v limbični del možganov (in to samo v nekaj sekundah) in ima tako direkten vpliv na ta del možganov, kjer so doma čustva, spomnim, od koder se uravnavajo hormoni, utrip srca, dihanje ipd. Iz tega sledi, da bo moč vonja hkrati vplivala na pomirjanje tesnobnih občutkov, na lajšanje stresa, nas bo poživila, umirila, sprostila in podobno. Moč vonja je nekaj, čemur moramo resnično posvetiti več pozornosti v vsakdanjem življenju.

Z aromatičnim suhim krtačenjem ne samo da nadaljnje spodbujamo naš limfni sistem, dejansko vplivamo na kubik svojega dobrega počutja.

Pri aromatičnem suhem krtačenju se vprašamo samo, kaj želimo z izbiro določenega eteričnega olja doseči?

Se želimo prebuditi, se želimo umiriti, uravnovesiti svoje hormone ali želimo vplivati na nepravilnosti, ki se kažejo v obliki pomarančastega videza kože, želimo bolj svež in zdrav videz kože, želimo telesu pomagati odvajati škodljive snovi iz telesa, ali želimo boljši rezultat pri izgubi teže in podobno. Morda pa želimo samo slediti svojemu nosu in intuiciji?

Poglejmo si nekaj eteričnih olj in kakšno vlogo imajo pri aromatičnem suhem krtačenju.

Začnimo z eteričnim oljem komarčka (Fennel). Zagotovo prava izbira za vse, ki imate nelagodja z zadrževanjem vode v telesu, prav tako pa pospešuje izločanje škodljivih snovi iz telesa. Izkušnje in raziskave tudi kažejo, da ima komarček zmožnost, da vpliva na razdor maščobnih oblog, ki jih najdemo tik pod kožo. Torej, z rutino aromatičnega suhega krtačenja s komarčkom, bomo korak bližje lepšemu izgledu kože in korak stran od pomarančastega videza kože.

Eterično olje brinovih jagod (Juniper Berry).  Z njim dosežemo boljši tonus kože. Njegova edinstvena značilnost je, da ugodno vpliva na cirkulacijo, kar ima za posledico bolj napeto kožo in nasploh lepši sijoč videz kože. Deluje kot naravno čistilo, in spet, pomaga odstranjevati škodljive snovi iz telesa.

Eterično olje ciprese (Cypress). Aroma ciprese te napolni z energijo in elanom, ki ga potrebuješ skozi dan. Hkrati pa deluje proti stresu in te zvečer lažje zaziblje v kvaliteten spanec. Vpliva na mnoge nepravilnosti na koži, nelagodja z žilami,  na nemirne, težke in utrujene noge. Zagotovo odlična izbira tako v jutranji kot večerni rutini aromatičnega suhega krtačenja. 

Eterično olje rožmarina (Rosemary). Prinaša lepši videz kože, zmanjša mnoge kožne nepravilnosti, nevšečnosti, izbruhe na koži. Kadar pa je koža že čista in zdrava, pa izboljša videz kože, tako da jo učvrsti in napne.

Eterično olje grenivike (Grapefruit). V grenivki naravno prisoten bromelain poskrbi za to, da zmanjša videz mnogih kožnih nepravilnosti. Grenivka je res krasna izbira, ki uravnava naše energije, poveča samozaupanje in kreativo. Pri grenivki in citrusih nasploh velja opozoriti, da jih ne nanašamo na kožo zjutraj, če jo bomo izpostavljali soncu. Citrusi so namreč fotosenzibilni, zato se po nanosu na kožo izogibamo direktnemu soncu, tam nekje 12 ur. V takem primeru citrus uporabimo pri večernem aromatičnem suhem krtačenju.

Eterično olje limonske trave (Lemongrass). Spodbuja zdravo cirkulacijo, stimulira limfni sistem in spodbuja sproščanje mišic.  Naša koža je bolj napeta, hkrati pa moč vonja krepi naše dobro razpoloženje.

Eterično olje rožnati poper (Pink Pepper). Po naravni sestavi ima visok delež limonena, sestavine, ki je znana po tem, da deluje na zdrav odziv telesa na vnetja  in tudi na stres, ki se odvija v telesu. Podpira zdravo delovanje celic in močno vpliva na oksidativni stres, ki pa ima sicer za posledico tudi pospešeno staranje kože.

Eterična mešanica Zendocrine. Mešanica, ki opravlja nalogo čiščenja in nudi podporo naravni sposobnosti telesa, da se znebi nepotrebnih snovi. V sebi združuje eterična olja tangerine (podpira čiščenje), rožmarina, geranije, brinovih jagod in listov koriandra (podpora naravnim razstrupljevalnim procesom). Pri aromatičnem suhem krtačenju predstavlja izjemno podporo limfi in našim naravnim čistilnim procesom.

Eterična metabolična mešanica Smart&Sassy. Gre za mešanico, ki vsebuje 5 čistih eteričnih olj in sicer grenivko, limono, cimet, ingver in peppermint. Olja so izbrana in združena z namenom, ker vsak opravlja svojo nalogo, skupaj pa tvorijo edinstveno mešanico, ki čisti naš organizem, pospešuje cirkulacijo, pospešuje odvajanje vode iz telesa, vpliva na prožnost kože in je s svojim hladilno ogrevalnim učinkom super stimulant limfe. Hkrati ima velik vpliv na naša čustva, pravimo ji tudi eterično olje notranje lepote, ki podpira našo samozavest in lepo samopodobo. S Smart&Sassy nikoli ne boste zgrešili. Tako da če boste z aromatičnim suhim krtačenjem šele pričeli in zanj izbrali samo eno eterično olje, bo to več kot prava izbira.  

V mislih imejmo, da je nabor eteričnih olj, primernih za aromatično suho krtačenje še večji in ne pozabimo, da ima vsako izmed tudi sicer izjemno širino uporabe. Z drobnimi koraki ustvarjamo velike spremembe in lahko dodobra prevetrimo cel svoj svet..

Ob vsem tem, pa je potrebno poudariti, da je tudi pri aromatičnem suhem krtačenju sila pomembna izbira znamke eteričnega olja. Kajti tukaj eterično olje, ne samo vdihujemo, pač pa ga nanašamo tudi na kožo. Ne morem dovolj poudariti, da morajo eterična olja biti zares čista, kar zagotavljajo samo transparentna testiranja vsake serije eteričnih olj in razumevanje, da napis na flaški 100% tega ne zagotavlja. Proizvajalec vam mora jamčiti, da je takšno eterično olje varno za aromatično, topično in (določena tudi) za interno uporabo. Samo pomislimo, da gredo vse sestavine, ki jih dajemo na našo kožo, tudi v našo limfo. In da tudi z vdihovanjem pridejo v naš krvni obtok. Zato, izberimo najboljše zase. Če iščete kvalitetna in zaupanja vredna eterična olja, izberite doTerra eterična olja, ki so vodilna v svetu eteričnih olj.

Suho krtačenje je več kot samo lepotni ritual. Je ritual zdravja in dobrega počutja. Ko pa mu dodamo samo kapljico čiste narave, čistega eteričnega olja (doTerra), pa nas ponese tudi v nove dimenzije.

KUPI SVOJO TUKAJ