(Anethum graveolens)
Moč vonja: zeliščna, sveža.
Eterično olje se pridobiva s parno destilacijo semen kopra.
Uporabljamo ga aromatično, topično in interno.
Koper, ki nam daje sladek in bogat priokus jedi lahko uporabimo za izboljšanje okusa solat, krompirja, rib, karija, zelenjave, riža, marinad, juh, tudi mesa. Uporabimo metodo zobotrebca ali metodo kapljice. Uporabimo ga kot dodatek ali nadomestek arome kopra. Eterična kuhinja in koper.
Eterična mešanica primerna za vso družino. Prinaša izjemno podporo zdravemu odzivu imunskega sistema.
Preberi večKlinčki so mnogo več, kot samo začimba v kuhinji. Klinček je močan antioksidant, poživlja krvni obtok.
Preberi večRman, zmešan v baznem olju iz semen granatnega jabolka. Izjemna mešanica vitalnosti in pomlajevanja.
Preberi večNjegova kemijska struktura vsebuje več kot 92 komponent in zato zares neskončne načine uporabe.
Preberi več