Maja Vodeb Bečić - eterična olja doterra - spearmint

Čokoladni hrustki

Danes v kuhinji.

Eterično olje Spearmint.

Potrebuješ:

100 g čokolade (priporočam fairtrade, z vsaj 60% kakava)

Slane preste (ali bobi palčke ali koruzne kosmiče)

5 kapljic eteričnega olja Spearmint

Nad vodno kopeljo stopiš čokolado. Malce ohladiš, dodaš 5 kapljic eteričnega olja Spearmint in dobro premešaš. Potem se sam odloči, kakšen naj bo tvoj končni izdelek. Sama sem na roke zdrobila vrečko prest in jo pomešala s stopljeno čokolado. Z žličko sem na peki papir odlagala kupčke in jih nato za 15 minut postavila v hladilnik. Bombastični slano-sladek prigrizek je navdušil prav vsakega.

Lahko bi v čokolado pomakala cele preste in imela malo več dela. Lahko bi v čokolado pomakala bobi palčke ali vse to prav tako zdrobila in pomešala med čokolado. Izdelek vedno postavi v hladilnik, da se čokolada strdi. Potem hrani v zaprti posodi.

Namig: Namesto eteričnega olja Spearmint lahko uporabiš tudi eterična olja: Peppermint, limeta, limona, sivka, wild orange, cimet, ingver….

Zakaj uporabljati eterična olja v kuhinji? Poleg vseh drugih načinov uporabe eteričnih olj, je prav kuhanje eden najboljših načinov, kako spoznati in doživeti koristi, ki jih eterična olja lahko ponudijo. Pri tem pa velja opozoriti, da lahko samo strogi postopki testiranja zagotavljajo, da eterično olje ne vsebuje škodljivih dodatkov, zato seveda veliko in večina eteričnih olj drugih znamk ni primerna za tak način uporabe.

Poglej si mojo eterično kuharijo tukaj.