Bela grenivka

Doterra eterično olje bele grenivke pridobiva s hladnim stiskanjem lupine sadeža iz južnega predela Grčije. doTerra ga nima v redni ponudbi, zato ti lahko čestitam, če si uspel-a priti do njega. Uporabljaš jo lahko aromatično, topično in interno. Pri topični uporabi, se vsaj 12 ur izogibaj direktnemu soncu, saj tudi bela grenivka spada med citruse, ki so fotosenzibilni. Po kemijski sestavi je bela grenivka bogata z limonenom.

Izvor njenega imena ima mnogo različnih razlag. Najverjetnejša je ta, da je grenivka dobila svoje ime, ker na drevesu raste v grozdih (grapes). Bela pa seveda po barvi olupka. Grenivka kot taka, zaradi svojega okusa ni bila najlepše sprejeta, dojemali so jo kot eksotično novost. Kasneje, ko pa sta se beli grenivki pridružili še rožnata in rdeča različica, sta pritegnili zanimanje ljudi.

Grenivko uporabljajo tudi v tradicionalni kitajski medicini. Ajurveda jo uporablja za balansiranje energij, za čiščenje misli in aure, pa za vzpostavitev kreativnosti in samozaupanja.

Ne spreglej...