Rožnati poper

Sadna, pikantna in rahlo lesna aroma eteričnega olja rožnatega popra navdihuje.

Uporabljamo ga lahko aromatično, topično in interno.

Pink pepper je v bližnjem sorodstvu z indijskimi oreščki in so ga že stari Inki častili kot sveto drevo.

Rožnati poper zaradi njegove rahlo sadne in popraste arome lahko uporabimo namesto mletega črnega popra za začinjanje mesa, omak in drugih jedi.

Olje je pridobljeno iz sadeža rožnatega poprovca s parno destilacijo.

Namig za uporabo

Nekaj namigov za uporabo:
  • V difuzorju ga uporabimo, kadar želimo zbistriti misli, podpreti dihanje ali prebavna nelagodja. Lepo se dopolnjuje z eteričnimi olji kadila, muškatno kaduljo, sivko, evkaliptusom, spearmint, pačulijem, zeleno mandarino, copaibo, limonsko travo in drugimi.
  • Za sproščujočo masažo hrbta in stopal ga zmešamo z baznim oljem.
  • olje je idealno tudi za uporabo pred in po vadbi in po napornem dnevu.
  • S pink pepper si lahko pripravimo blagodejno mešanico za podporo dojkam.  4k rožnatega popra, 4k mešanice DDR, 4k Frankincense in 4k Grapefruit in bazno olje; kapljico tako pripravljene mešanice nežno vmasiramo na predel dojk zjutraj in zvečer, mesec dni.
  • Rožnati poper z baznim oljem nanesem na predel trebuha za podporo prebavilom.
  • rožnati poper uporabljam tudi pri suhem krtačenju kože, pospeši cirkulacijo in pusti zelo osvežujoč občutek ter poživi.
  • Rožnati poper lahko pomirja in sprosti živčni sistem če ga zaužijemo v kapsuli.
  • Vzdrževanje zdrave telesne teže je tesno povezano s tem, kako dobro vaše telo porablja kalorije, znano tudi kot hitrost presnove. Interna uporaba zdravemu metabolizmu zagotavlja podporo, ki jo potrebuje.
  • V kulinariki je ena a, poudari okus hrane. Uporabljam ga kot začimbo, hkrati pa podprem zdravo delovanje prebavnega sistema.

Opis

Olje rožnatega popra je s Co-impact sourcingom pridobljeno iz dveh različnih držav: Kenije in Peruja. Nabiranje je lahko zelo naporno, saj je treba jagode po obiranju še isti dan destilirati, da se ohrani vsebnost olja. Ko se jagode iz zelene spremenijo v rožnate, se začne postopek obiranja. Drevesa rožnatega popra so lahko zelo velika; zato je za nabiranje potrebno plezati po vejah oz. stresati drevesa, da jagode padejo na tla. Jagode se pred parno destilacijo očistijo in zdrobijo. Poglej kako je to videti kar tukaj.

Ne spreglej...