Rose Touch

Eterično olje damaščanske vrtnice je eno izmed najbolj cenjenih in dragocenih eteričnih olj na svetu. Pridobljeno je s parno destilacijo cvetov.

Postopek ročnega obiranja in destilacije cvetnih listov je zelo zahteven in dolgotrajen. Za pridobivanje 5 ml eteričnega olja vrtnice je potrebnih kar 10.000 cvetov vrtnice. Obiranje poteka še pred sončnim vzhodom, da se lahko ohrani optimalna kemijska struktura rastline, ki nam daje tako zavidljive učinke.

Dandanes je vrtnica cenjena po vsem svetu, njeno eterično olje pa izjemno cenjeno za namen kozmetične, prehranske in parfumske industrije. Obstaja na stotine vrst vrtnic. Damaščanska vrtnica izvira iz Azije in je ena najbolj zaželjenih vrst, je zelo redka in nudi skoraj neopisljeve učinke na naša čustva. Aroma damaščanske vrtnice je omamna in sproščujoča, prav tako ji pripisujejo lastnosti pomlajevanja.

doTERRA Rose Touch vsebuje dišeče eterično olje vrtnice in bazno frakcionirano kokosovo olje, ki ne zmoti naravne arome eteričnega olja. Mešanica je že v priročni steklenički s krogličnim aplikatorjem (rolonu), ki omogoča enostaven nanos.

Ne spreglej...